Elültették az Év fáját a Zalaerdő Zrt. időspiráljában, Nagykanizsán

Hétfőn, az Erdők Nemzetközi Napján az idén az Év fájának választott nagylevelű hárs egy példányával bővült a Csónakázó-tónál lévő időspirál.

Az Országos Erdészeti Egyesület 1996-ban honosította meg hazánkban a Németországból indult mozgalmat, melynek keretében kiválasztják az év fáját - ez 2013 óta a világhálón, a széles közönség bevonásával történik. Az egyesület Nagykanizsai Helyi Csoportja és a Zalaerdő Zrt. szintén 2013-ban kezdett el az addig az Év fájává választott fafajok csemetéinek elültetésével egy úgynevezett időspirált kialakítani a Csónakázó-tónál. Idén a nagylevelű hárs lett az Év fája, ezzel bővült az időspirál.

A tegnapi faültetésen Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója előbb az erdők jelentőségét méltatta, majd ismertette a nagylevelű hárs jellemzőit és szót ejtett a virágzatából készült tea, illetve a hársméz gyógyhatásáról is. A meghívott vendégek közül Balogh László polgármester a zalai erdők iránt érzett szeretetéről és a hársfa szimbolikus vonatkozásairól beszélt, Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő pedig az erdők, a természeti környezet megóvásának fontosságát hangsúlyozta.

Végül Rosta Gyula, Cseresnyés Péter és Balogh László elültették a hárscsemetét. Az eseményen a Hevesi-iskola elsősei műsorral kedveskedtek a résztvevőknek.

Forrás: zaol.hu

Szerző: Horváth-Balogh Attila

 

 

vissza a hírekhez