Előadás az Év fájáról Sopronban – a Soproni H. Cs. rendezvénye

Két év kényszerű kihagyás után, visszatérve a Soproni HCs hagyományaihoz: az idei tavasszal újra meghallgathattuk prof. dr. Bartha Dénes egyetemi tanár előadását a minenkori Év Fájáról, 2022-ben a nagylevelű hársról. Az előadás helyszíne is már hagyományosnak mondható, hiszen a soproni Roth Gyula Erdészeti Technikum gyönyörű Kollégiumi Dísztermében gyűltek össze ismét a Soproni H. Cs., valamint a Hallgatói H.Cs. érdeklődő tagjai, és nagy örömünkre számos Roth-os középiskolás diák.

Bartha professzor érdekes és színes előadásában a nagylevelű hárson kívül röviden bemutatta az Év halát, a bodorkát, az Év hüllőjét, a homoki gyíkot, az Év madarát, a zöld küllőt, az Év emlősét, a törpe egeret, az Év rovarát, az óriás énekes kabócát, az Év gombáját, az ízletes rizikét, az Év gyógynövényét, a cickafark füvet, az Év faegyedét, a debreceni Csokonai Színház csüngő japán akácát, azÉév ősmaradványát, az óriásszarvast, és az Év ásványát, a magnetitet.

Köszönjük előadónknak a nagyívű előadást, Sztojkáné Bodor Ildikó igazgató asszonynak pedig az exkluzív helyszín biztosítását!

 

vissza a hírekhez